Wednesday, August 10, 2011

26.07 – Prantsusmaa, Belgia, Luxemburg, Saksamaa, Poola

Hommikusöök oli maitsev, kuigi mul on igemepõletik ja pärsi valus on süüa. Kurk on ka väga valus, võibolla sellest, et restoranis läks midagi kurku ja ma köhisin endal sisikonna pahupidi, aga võibolla olen haige ikka, palaviku tunne on ka.

Sõduril olid korraks mingid hallutsinatsioonid teepeal, sirge tee läks silme ees kaheksaks . Õnneks läks üle. Ilmselt peab keelama tal kohvi juua, kui tal organism seda ei kannata.

12 jõudsime Volvo teenindusse, aga neil on 12-14 lõuna. Siin on igal pool tund või kaks lõuna ja see näeb välja nii, et pood pannakse kinni ja kõik töötajad lähevad koos lõunale ja juttu ajama. Nii ei ole ju lõbus, et pooled käivad lõunal ära ja siis lähevad ülejäänud. Tööline on siin küll ikka super olla, ma saan aru küll, miks meie tööandjad kümne küünega kinni hoiavad meie ülimalt töötajavaenulikust seadusandlusest, siin nimetataks meie tavalist tööpäeva orjatööks ja inimesed oleks kohe tänavatel ja paneks autosid põlema...

Ühesõnaga vahetasid nad ära EGR sensori (auto on kuu aega Eestis teeninduses olnud, loomulikult nad ei ole selle peale tulnud, et sensor üle vaadata, eksole...), kasseerisid selle eest 500€ ja soovisid head kojujõudmist. Stupid, stupid country. Peale kolme korda veakoodide kustutamist (mis maksab siin 63€, IA hakkab hullult odava kohana tunduma) William mõnda aega isegi sõitis, niiet võtsime suuna kodu poole ja otsustasime ühe minekuga nii kaua uhta, kui kas auto ära sureb või Sõdur enam ei jõua. Reimsist lasi läbi Belgia ja Luxemburgi ära sõita, Saksa jõudes oli esimene ummik ja Engine Systems Service Required ja avariirežiim. Pressisime edasi, Läbi Saksa, öösel leidsime vahetult enne Poola piiri veel mingi eestlase, kes viib autosid Šveitsist Eesti ja kes oli 20h järjest sõitnud, arvas, et pressib koju ära ühe jutiga. On ikka frukte maailmas:D Tema õhutusel otsustas Sõdur, et sõidame Poola ära ja magame Las Vegases, pidi hea koht olema uue sõbra sõnul. Ei saanudki veel viimast korda Saksamaal magada:(

Poola on ootuspärane. On öö, aga autosid mõlemal suunal katkematu rada, teed kohutavad, kiirtee kuskil teadmatus kauguses, igal pool teetööd, uus sõber kadus poole tee peal ära, sest rekkad lihtsalt pressivad vahele ja siis jäävad 80ga ette sõitma ja see on kiirus, kus William ära sureb alati, sest talle ei meeldi neljandalt viiendale käigule vahetada ja see on just see kiirus, kus ta plõksib nende kahe käigu vahel. Kuidagi saime selle lubatud Las Vegaseni ära, jube koht on, kus kustakse auto kõrvale ja kõik on täis. Magame kõige kaugemas nurgas, paari rekka juures, et oleks turvaline. Haha.

No comments: